Özgür İnternetimizi İstiyoruz... | RSS

Adnan Oktar

Adnan oktar Kimdir?
bu kişinin bilinen bir sürü isimi vardır ama en yaygını Adnan Hoca'dır. Motorlarıyla nam yapmıştır. Kendisi hakkında bilimsel makalelere geçmeden önce basit bir araştırma yapalım ve google.com dan arıyalım.
yanı http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=adnan+oktar&btnG=Google%27da+Ara&meta= bu adrese gittik... resimde gördüğümüz siteye bakın ve yazanları görün internet sitesi yapımından anlayan arkadaşlarımız ne olduğunu anlayacak. gördüğümüz kelimeler ; Dabbetül Arz, Kıyamet, Ölüm vs vs. ingilizce olarakda yazılanlar var; hodja (hoca), end of times (zamanların sonu), death (ölüm), mahdi (mehdi), messiah (mesih)... bunlar kendisini övdüğü bilgileri : ) ama bence motorları daha iyi neyse... birazda bilimsen yaklaşalım.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Adnan_Oktar

sitesinden aldığımız verilere göre bir kaç satır koyalım. hatta hepsini koyalım.


Adnan Oktar (cemaatiyle birlikte hazırladığı kitaplarda kullandığı mahlas Harun Yahya) (d. 1956, Ankara), Dini cemaat lideri, araştırmacı yazar. Özellikle kentli yüksek gelir düzeyinden ailelerin genç çocuklarından oluşan cemaatini kurma ve yaygınlaştırma çalışmalarıyla ün kazandı. Cemaatiyle birlikte ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırladı.

Adnan Oktar, lise eğitiminin sonuna kadar Ankara'da yaşadı. 1979 yılında, Mimar Sinan Üniversitesi'nde eğitimine devam etmek üzere İstanbul’a taşındı. Harun Yahya mahlasıyla yayımladığı 268 adet kitabı olduğu öne sürülmektedir. Bununla birlikte, Harun Yahya imzasıyla yayımlanan kitapları cemaat ile birlikte hazırlanmaktadır. Aralarında çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen basın mensuplarının da bulunduğu bir basın toplantısında Adnan Oktar kitapların hazırlanışı ile ilgili sorulan bir soruya şöyle cevap vermiştir:

Ben çalışmaları yaparken İngilizce, Fransızca, Almanca her dilde benim arkadaşlarım bana bu tarz kitapları tercüme edip hazır olarak getirirler hatta kritik de yaparlar. Ben onları bir araya getirip yorumlayıp editöre veriyorum. Yani daha pratik ve daha kolay bir yöntem kullanıyorum. O yüzden böyle süratli oluyor. Yani normal bir yazar hem kendi tercüme eder, kendi araştırır, kendi bu işlerle ilgilenir. Ben o ara çalışmaları ekip halinde arkadaşlarımla yapıyorum. O yüzden böyle kolay oluyor.

Oktar askere sevk edilmek istenmiş, 1993 yılında Eskişehir Hava Hastanesi'nden aldığı "askerliğe elverişli değildir" raporuyla askerlikten muaf hale gelmiştir. Oktar'ın paranoid şizofreni hastası olduğuna dair 7 farklı hastaneden aldığı raporları bulunmaktadır.Hakkında kokain kullandığı iddiasıyla açılan davada yargıtay yolu açık olmakla beraber beraatine karar verilmiştir.

Adnan Oktar ve bir grup müridi hakkında açılan "çıkar amaçlı örgüt kurma" davası, 24 Kasım 2005 tarihinde, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile, zamanaşımına uğradığı gerekçesiyle düşürülmüştür. Ne var ki, Yargıtay 8. Ceza Mahkemesi sonradan "Oktar'ın çıkar amaçlı suç örgütünün kurucusu ve lideri olduğuna, diğer 17 sanığın da bu örgütün yöneticisi olduklarına" hükmederek, bu kararı bozmuştur. Bozma kararı neticesinde, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi Oktar hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirmiştir.

Adnan Oktar'ın müritlerine hadislerde sözü edilen kutsal kişi mehdi olduğunu ima ettiğine ve onları buna inandırdığına dair bazı tanıklıklar ve iddialar bulunmaktadır.

Bunlarla beraber Adnan Oktar'ın müridlerine iki vakit namaz emrettiği , normal seks yerine anal ve oral seksi emrettiği de iddia edilmektedir.

wikipedia kaynağından alınan yazılar
ama en ilginç olanı bu adam tek başına Türkiyenin internetini kesiyor ama kimse onu herhangi bir konuda suçlayamıyor...

Hiç yorum yok: